Volg ons op Linkedin

Linkedin

De belangrijkste veranderingen van het steunpakket 3.0 opgesomd

Ab3bc190 f54a 4f74 883b ef03194fa22a

Het derde steunpakket zal ingaan vanaf 1 oktober en loopt naar verwachting door tot 1 juli 2021. De steun moet zich meer toespitsen op bedrijven die het écht nodig hebben, waardoor de regelingen meer gericht zijn op bedrijven die het meest worden getroffen door corona.

De loonsteun voor bedrijven (NOW) blijft, maar minder bedrijven komen hier straks voor in aanmerking. Op dit moment hebben bedrijven met een omzetverlies vanaf 20% recht op steun. Vanaf 1 oktober zal dit echter gelden vanaf een omzetverlies van 30%. Ook betaalt de overheid straks geen 90% meer van de salarissen. Dit wordt verminderd naar 80, 70 en zelfs 60%.

De regeling voor zelfstandigen (TOZO) blijft ook. Zelfstandigen die onder het bijstandsniveau verdienen, kunnen straks nog steeds gebruikmaken van de TOZO. Echter zijn de regels strenger geworden. Vanaf 1 oktober zal er namelijk worden gekeken naar het eigen vermogen van de zelfstandigen. Ook komt er een partnertoets, waardoor het inkomen van partners mee zal wegen in de beoordeling of iemand recht heeft op overheidssteun.

Vragen over dit artikel? Neem contact op:

Jorrit kilian Forward Advocaten

Jorrit

Kilian

Advocaat

Vestiging Tilburg

Spread the word. Share this post!