Volg ons op Linkedin

Linkedin

De belangrijkste veranderingen van het steunpakket 3.0 opgesomd

Ab3bc190 f54a 4f74 883b ef03194fa22a

Het derde steunpakket zal ingaan vanaf 1 oktober en loopt naar verwachting door tot 1 juli 2021. De steun moet zich meer toespitsen op bedrijven die het écht nodig hebben, waardoor de regelingen meer gericht zijn op bedrijven die het meest worden getroffen door corona.

De loonsteun voor bedrijven (NOW) blijft, maar minder bedrijven komen hier straks voor in aanmerking. Op dit moment hebben bedrijven met een omzetverlies vanaf 20% recht op steun. Vanaf 1 oktober zal dit echter gelden vanaf een omzetverlies van 30%. Ook betaalt de overheid straks geen 90% meer van de salarissen. Dit wordt verminderd naar 80, 70 en zelfs 60%.

De regeling voor zelfstandigen (TOZO) blijft ook. Zelfstandigen die onder het bijstandsniveau verdienen, kunnen straks nog steeds gebruikmaken van de TOZO. Echter zijn de regels strenger geworden. Vanaf 1 oktober zal er namelijk worden gekeken naar het eigen vermogen van de zelfstandigen. Ook komt er een partnertoets, waardoor het inkomen van partners mee zal wegen in de beoordeling of iemand recht heeft op overheidssteun.

Vragen over dit artikel? Neem contact op:

Jorrit kilian Forward Advocaten

Jorrit

Kilian

Advocaat

Vestiging Tilburg

Spread the word. Share this post!

Forward week47website

Per direct ontbinding arbeidsovereenkomst: werknemer weigert dragen mondkapje

24-11-2021

Per direct ontbinding arbeidsovereenkomst: werknemer weigert dragen mondkapje

Werkgever, werkzaam in de schoonmaakbranche, heeft haar medewerkers laten weten dat zij tijdens het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden altijd een mondkapje moeten dragen. De klanten van werkgever zijn luchtvaartmaatschappijen. De schoonmaakwerkzaamheden bestaan uit het reinigen van vliegtuigen. De vliegtuigmaatschappijen hanteren een strikte mondkapjesplicht op de luchthaven en aan boord van de vliegtuigen. Eén van de medewerkers…
Forward week43c website

Mijn ex wil het huis niet verkopen. Wat kan ik doen?

25-10-2021

Mijn ex wil het huis niet verkopen. Wat kan ik doen?

Het komt geregeld voor dat mensen na het verbreken van hun relatie een geschil krijgen over de verdeling van hun gezamenlijke woning. Soms wil een van de twee graag in het huis blijven wonen, maar duurt het erg lang om uit te zoeken of dit financieel ook haalbaar is. De andere partij wil dan graag duidelijkheid.
Forward advocaten divers lr14

Recreatie – Cases

29-09-2021

Recreatie – Cases

Robin Schelvis heeft recreatieondernemers in verschillende procedures bijgestaan, met mooie resultaten. 
Forward week39c web

Alimentatie voor 18 tot 21-jarigen: wat als u er niet samen uitkomt?

28-09-2021

Alimentatie voor 18 tot 21-jarigen: wat als u er niet samen uitkomt?

Scheiden is al verdrietig genoeg, helemaal erg is het als kinderen tegenover hun ouders komen te staan. Als het gaat om jongmeerderjarigen (kinderen van 18 tot 21 jaar), is dat helaas met enige regelmaat het geval. Dat komt doordat sommige rechters vinden dat de wet geen ruimte biedt om in de scheidingsprocedure tussen de ouders…