Volg ons op Linkedin

Linkedin

Forward is: een voortvarende advocaat die de weg weet in de logistieke wereld

Forward advocaten divers lr01

Logistiek

Geen sector is zo dynamisch als de logistiek en het is zoveel meer dan alleen maar transport van A naar B. Het gaat om vervoer via verschillende vervoersmodaliteiten, over langere afstanden en in steeds kortere timeslots. Alles draait om Value Added Logistics met keurmerken en hoge kwaliteitsstandaarden. Data verzamelen, analyseren en rapporteren is cruciaal in de relatie met de opdrachtgever. Kort gezegd, logistiek is topsport.

Om tot topprestaties te komen moet alles kloppen, terwijl er al snel een breuk in de logistieke keten kan komen. Denk maar aan een contract dat niet waterdicht is, branchecondities die niet door de klant worden erkend, prijsverhogingen die onevenredig worden doorberekend, of buitenlandse markten en leveranciers die andere ideeën hebben over wat normaal is.

Advocaten gespecialiseerd in logistiek & transport

Advocaten van Forward kennen de logistiek. Advocaten die ervaring hebben in het opstellen van intermodale contracten en die vergunningsaanvragen kunnen regelen en succesvol doorlopen voor de ontwikkeling van warehouses. Advocaten die in woord en geschrift vloeiend communiceren in vijf talen met buitenlandse partijen en de juiste taal spreken om snel openstaande posten te incasseren. Wij beschikken bovendien over advocaten die o.a. gewerkt hebben in Azië en daar de cultuur en de weg kennen. Wij weten hoe het er op de werkvloer en in de vrachtwagen aan toe gaat en kunnen daarom snel de angel uit veel (arbeids)conflicten halen.

Wij gaan daarbij nuchter en gedegen aan het werk met grondige kennis van uw logistieke bedrijf als basis. Heeft u nieuwe ontwikkelingen of boort u nieuwe markten aan? Wij brengen perfect in kaart wat de juridische aandachtspunten zijn. Nieuwe regelgeving? Wij praten u bij. Met preventieve controle van contracten en afspraken voorkomen wij discussies. Mocht het toch tot een conflict komen, dan maken wij het niet moeilijker dan nodig en werken wij aan een praktische oplossing tussen partijen. Dat doen wij als het even kan buiten de rechter om, maar als het moet gaan wij een procedure niet uit de weg. Juist omdat wij uw bedrijf door en door kennen, kunnen wij u goed adviseren over wat de verstandigste aanpak is.

Complexe materie verdient een specialist

Door de specialisten van Forward Advocaten in te schakelen bespaart u tijd en geld. Met onze kennis en ervaring geven wij u ook graag advies om u verder te helpen.