Volg ons op Linkedin

Linkedin

Forward is: een advocaat die net zo veelzijdig is als de recreatiesector

650x215 0018 bdf9637

Recreatie

Een recreatieondernemer moet van verschillende markten thuis zijn. Van aanbestedingen of vergunningstrajecten bij de gemeente tot aan aansprakelijkheidskwesties bij letsel of  herbestemming van een recreatiepark met erfpacht. Dat betekent oog hebben voor verschillende belangen en ondersteuning krijgen op meerdere rechtsgebieden.

Breed georiënteerd advies

Forward is helemaal thuis in deze recreatiesector. Voor de belangenorganisatie RECRON hebben wij diverse zaken succesvol afgerond. Bij meerdere recreatieondernemers komen wij regelmatig op bezoek om structureel de belangen te behartigen. De werkzaamheden die wij dan verrichten zijn inderdaad net zo veelzijdig als de recreatiesector zelf.

Recreatieondernemingen ondersteunen wij in de totstandkoming van exploitatieovereenkomsten met gemeenten. Wij gaan er scherp in om tot het beste resultaat te komen, maar dat doen wij tegelijkertijd met vriendelijkheid en charme. Het blijft een kwestie van geven en nemen. Als gemeente en ondernemer moet u ook de komende jaren goed samenwerken.

Begeleiding bij herontwikkeling

Over erfpachtconstructies is vaak veel te doen. Wij adviseren de ondernemer bij de herontwikkeling van het park. Veel ondernemers zijn nog gericht op de ‘stacaravan mensen’, maar willen het park omzetten naar een bungalowpark. Als ondernemer moet u dan aan bepaalde voorwaarden voldoen. Wij begeleiden het bestuursrechtelijke traject en het proces om de relatie te beëindigen met erfpacht of met de huurder.

Voorkom extra risico

Aansprakelijkheidszaken komen regelmatig voor. Iemand die uitglijdt bij het zwembad bijvoorbeeld. Preventief kunt u als ondernemer claims voorkomen door huisregels te maken. Wij inventariseren periodiek met onze relaties de risico’s. Zijn er nieuwe toestellen of activiteiten die risicovol zijn of is er nieuwe jurisprudentie? Door deze werkwijze heeft de ondernemer altijd actueel zicht op aansprakelijkheidsrisico’s en het beperken daarvan.

Ieder seizoen bereikbaar

Deze sector kent een groot aantal seizoenarbeiders. Arbeidsrechtelijk heeft dat gevolgen. Wij kennen de CAO en de speciale voorwaarden van RECRON. Door deze kennis kunnen wij de ondernemer goed bijstaan in een conflict met een medewerker of recreant.

Contact met een recreatie specialist?

Heeft u behoefte aan iemand die u bijstaat bij een geschil? Bent u op zoek naar advies of een cursus? Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.