Volg ons op Linkedin

Linkedin

Start-up – Cases

Forward advocaten

Ontdek waar andere start-ups tegenaan lopen en hoe Forward het oplost

Cases

Een zonnige toekomst

Een bedrijf dat zonneparken ontwikkelt, had een aantal projecten gekocht van een projectontwikkelaar. Vervolgens verkocht die ontwikkelaar alles voor een tweede keer aan een derde met blijkbaar diepere zakken. We zijn direct gaan dagvaarden. Hoewel het contact slechts 1 A4-tje was en de wederpartij ons kansloos noemde, hebben we wel gewonnen door op korte termijn verkoop aan de andere partij te blokkeren en op lange termijn nakoming te vorderen. Uiteindelijk is er voor een aanzienlijk bedrag geschikt.  Door die vergoeding kon het bedrijf verder groeien zonder dat ze een financiering nodig had.

Iedereen tevreden zonder procederen

Een bedrijf ontwikkelt elektromotoren. De oprichter van dit bedrijf had een geschil met een persoon die zich uitgaf als medeoprichter en zich beriep op een vermeend in het verleden gemaakte afspraak die de groei en verdere ontwikkeling van het bedrijf in de weg zou staan. Er is aangedrongen op een bespreking op korte termijn waarin aan de wederpartij de juridische aspecten helder zijn uitgelegd. De wederpartij had vanuit bewijsrechtelijk oogpunt namelijk een lastige zaak. Er is vervolgens een regeling getroffen zonder dat er werd geprocedeerd.

Vragen over dit artikel? Neem contact op:

Forward Advocaten Délon Vielvoye

Délon

Vielvoye

Advocaat

Vestiging Tilburg

Spread the word. Share this post!

Forward week47website

Per direct ontbinding arbeidsovereenkomst: werknemer weigert dragen mondkapje

24-11-2021

Per direct ontbinding arbeidsovereenkomst: werknemer weigert dragen mondkapje

Werkgever, werkzaam in de schoonmaakbranche, heeft haar medewerkers laten weten dat zij tijdens het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden altijd een mondkapje moeten dragen. De klanten van werkgever zijn luchtvaartmaatschappijen. De schoonmaakwerkzaamheden bestaan uit het reinigen van vliegtuigen. De vliegtuigmaatschappijen hanteren een strikte mondkapjesplicht op de luchthaven en aan boord van de vliegtuigen. Eén van de medewerkers…
Forward week43c website

Mijn ex wil het huis niet verkopen. Wat kan ik doen?

25-10-2021

Mijn ex wil het huis niet verkopen. Wat kan ik doen?

Het komt geregeld voor dat mensen na het verbreken van hun relatie een geschil krijgen over de verdeling van hun gezamenlijke woning. Soms wil een van de twee graag in het huis blijven wonen, maar duurt het erg lang om uit te zoeken of dit financieel ook haalbaar is. De andere partij wil dan graag duidelijkheid.
Forward advocaten divers lr14

Recreatie – Cases

29-09-2021

Recreatie – Cases

Robin Schelvis heeft recreatieondernemers in verschillende procedures bijgestaan, met mooie resultaten. 
Forward week39c web

Alimentatie voor 18 tot 21-jarigen: wat als u er niet samen uitkomt?

28-09-2021

Alimentatie voor 18 tot 21-jarigen: wat als u er niet samen uitkomt?

Scheiden is al verdrietig genoeg, helemaal erg is het als kinderen tegenover hun ouders komen te staan. Als het gaat om jongmeerderjarigen (kinderen van 18 tot 21 jaar), is dat helaas met enige regelmaat het geval. Dat komt doordat sommige rechters vinden dat de wet geen ruimte biedt om in de scheidingsprocedure tussen de ouders…