Volg ons op Linkedin

Linkedin

Start-up – Cases

Forward advocaten

Ontdek waar andere start-ups tegenaan lopen en hoe Forward het oplost

Cases

Een zonnige toekomst

Een bedrijf dat zonneparken ontwikkelt, had een aantal projecten gekocht van een projectontwikkelaar. Vervolgens verkocht die ontwikkelaar alles voor een tweede keer aan een derde met blijkbaar diepere zakken. We zijn direct gaan dagvaarden. Hoewel het contact slechts 1 A4-tje was en de wederpartij ons kansloos noemde, hebben we wel gewonnen door op korte termijn verkoop aan de andere partij te blokkeren en op lange termijn nakoming te vorderen. Uiteindelijk is er voor een aanzienlijk bedrag geschikt.  Door die vergoeding kon het bedrijf verder groeien zonder dat ze een financiering nodig had.

Iedereen tevreden zonder procederen

Een bedrijf ontwikkelt elektromotoren. De oprichter van dit bedrijf had een geschil met een persoon die zich uitgaf als medeoprichter en zich beriep op een vermeend in het verleden gemaakte afspraak die de groei en verdere ontwikkeling van het bedrijf in de weg zou staan. Er is aangedrongen op een bespreking op korte termijn waarin aan de wederpartij de juridische aspecten helder zijn uitgelegd. De wederpartij had vanuit bewijsrechtelijk oogpunt namelijk een lastige zaak. Er is vervolgens een regeling getroffen zonder dat er werd geprocedeerd.

Vragen over dit artikel? Neem contact op:

Forward Advocaten Délon Vielvoye

Délon

Vielvoye

Advocaat

Vestiging Tilburg

Spread the word. Share this post!