Volg ons op Linkedin

Linkedin

Please step forward… van captain Tilburg Trappers tot oprichter van PTI

forward advocaten Please step forward… van captain Tilburg Trappers tot oprichter van PTI

Zonder onze klanten zijn we nergens bij Forward! Daarom laten we jullie graag zien voor wie wij zoal mogen werken. Deze keer laten wij Ivy van den Heuvel aan het woord, ondernemer en oprichter van PTI.

Ivy van den Heuvel is 31 jaar. Hij werkt en woont in Tilburg en samen met zijn vriendin Hanneke heeft hij twee hondjes; Jopie en Billy. Hij speelde 13 jaar ijshockey op het hoogste niveau waarvan de laatste acht jaar bij Tilburg Trappers, de laatste twee seizoenen als captain van de hoofdmacht. In 2019 stopte hij om zijn andere passie na te jagen: PTI.

Kantoorbaan

Ivy heeft een aantal jaar geleden de studie Commerciële Economie aan de Johan Cruijff University in Tilburg, succesvol afgerond. Bij die opleiding wordt topsport gecombineerd met studie op Hbo-niveau. “Ik mocht toen blijven werken op het kantoor van het bedrijf waar ik mijn scriptie voor had geschreven”, vertelt hij. “Maar na een halfjaar op kantoor zitten, begon ik mijzelf af te vragen of ik dit werk tot aan mijn pensioen wilde gaan doen. Dat was voor mij al een teken dat ik moest gaan zoeken naar een nieuwe uitdaging.”

Vitaliteit en gezondheid vindt Ivy al van jongs af aan ontzettend interessant. Zijn passie is topsport en daarom wilde hij zich graag verder verdiepen in die onderwerpen. “En zo stopte ik bij het kantoor. Ik besloot de schoolbanken weer in te gaan voor een jaar en een opleiding te volgen tot personal trainer.”

Topsport

Tilburg Trappers, hét ijshockeybolwerk van Nederland, gaf Ivy tijdens zijn werk als topsporter alle ruimte voor zelfontplooiing. “De ruimte die ik kreeg van Tilburg Trappers, gecombineerd met het fijne basisinkomen dat ik daar genereerde, maakte dat ik besloot om mijn eigen bedrijf op te richten. PTI was geboren!”

“Building fitter people. Zonder fundament, geen progressie!” – Ivy van den Heuvel

Bij PTI staat de ‘P’ voor Personal en de ‘T’ voor Training. Waar de ‘I’ voorheen stond voor Ivy, staat die tegenwoordig voor Instituut: Het opleiden van mensen, een gezondere levensstijl aanmeten, stressmanagement, voedingsadviezen en het geven van training en inzicht.

Teamwork

Zijn periode bij Tilburg Trappers heeft Ivy, naar eigen zeggen, echt gevormd als mens. “De teamdynamiek daar was ongekend. Ik heb er vrienden voor het leven gemaakt, successen geboekt en kampioenschappen behaald. Dat vormde mij tot de persoon die ik nu ben en waar ik sta: 100% gedreven, óp en buiten het ijs.”

PTI en Forward

Hoe Ivy bij Forward terechtkwam? “Via Mark van Kempen. Ik ken hem van Tilburg Trappers en het is echt een hele fijne en prettige vent”, vertelt hij. “Mark nam contact op met mij en vertelde dat hij binnen Forward graag een evenement wilde gaan organiseren, om onder andere de naamsbekendheid te vergroten. Wij, vanuit PTI, wilden dat ook en wilden graag laten zien dat PTI meer is dan alleen een trainingsruimte. Zo is het balletje gaan rollen.”

COVID-19

De coronacrisis heeft Ivy geleerd om te relativeren en creatief te denken. Zo vertelt hij: “Als ondernemer wil je groeien en denk je aan klandizie, maar hetgeen wat je al hebt is bovenal zeer waardevol. Meer en groter is niet altijd goed! Verbeter wat je hebt, ontwikkelingen komen dan vanzelf.” De betrokkenheid binnen het PTI-team is enorm en het resultaat daarvan mag er zijn. “95% van de leden zijn bij ons gebleven en daar zijn we ontzettend blij mee!”

Toekomstbeeld

In de toekomst wil hij het merk ‘PTI’ graag naar een hoger level tillen. “Niet zo zeer op franchisebasis, maar ik wil graag collega-ondernemers uit andere steden begeleiden. Ik wil ze adviseren en behoeden voor fouten”, legt Ivy enthousiast uit. Een valkuil van Ivy is, volgens zijn vriendin Hanneke, dat hij altijd wil zorgen voor anderen en deze een schouder wil bieden. Dat lukt natuurlijk niet altijd en dat is ook niet erg. Hij moet ervoor waken dat het niet ten koste gaat van hemzelf. Gelukkig heeft hij een jeugdvriend die hem regelmatig een spiegel voorhoudt. “Dat houdt mij scherp. Soms doe ik dan een stapje terug en stel ik prioriteiten. En daar moet ook ruimte voor zijn.”

Tip

Ivy geeft anderen graag mee dat je moet luisteren naar je gevoel en goed om moet gaan met je energie. “Als ondernemer heb je een bepaald doel voor ogen. Je wilt vaak alle ballen omhoog houden en vergeet daardoor goed en gezond te eten en rust te nemen. Je moet je energie echter goed verdelen, want je kunt nou eenmaal niet alles tegelijk en een accu kan ook leegraken.”

Ivy, bedankt dat je ons te woord wilde staan! Wij zijn nog altijd blij met jullie als Forward-klant en hopen onze samenwerking nog lang te mogen voortzetten. Tijdens én na de coronacrisis staan we uiteraard voor jullie klaar!

Wil je meer weten over PTI? Neem dan een kijkje op www.pticoaching.nl!

Vragen over dit artikel? Neem contact op:

Spread the word. Share this post!

Forward week47website

Per direct ontbinding arbeidsovereenkomst: werknemer weigert dragen mondkapje

24-11-2021

Per direct ontbinding arbeidsovereenkomst: werknemer weigert dragen mondkapje

Werkgever, werkzaam in de schoonmaakbranche, heeft haar medewerkers laten weten dat zij tijdens het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden altijd een mondkapje moeten dragen. De klanten van werkgever zijn luchtvaartmaatschappijen. De schoonmaakwerkzaamheden bestaan uit het reinigen van vliegtuigen. De vliegtuigmaatschappijen hanteren een strikte mondkapjesplicht op de luchthaven en aan boord van de vliegtuigen. Eén van de medewerkers…
Forward week43c website

Mijn ex wil het huis niet verkopen. Wat kan ik doen?

25-10-2021

Mijn ex wil het huis niet verkopen. Wat kan ik doen?

Het komt geregeld voor dat mensen na het verbreken van hun relatie een geschil krijgen over de verdeling van hun gezamenlijke woning. Soms wil een van de twee graag in het huis blijven wonen, maar duurt het erg lang om uit te zoeken of dit financieel ook haalbaar is. De andere partij wil dan graag duidelijkheid.
Forward advocaten divers lr14

Recreatie – Cases

29-09-2021

Recreatie – Cases

Robin Schelvis heeft recreatieondernemers in verschillende procedures bijgestaan, met mooie resultaten. 
Forward week39c web

Alimentatie voor 18 tot 21-jarigen: wat als u er niet samen uitkomt?

28-09-2021

Alimentatie voor 18 tot 21-jarigen: wat als u er niet samen uitkomt?

Scheiden is al verdrietig genoeg, helemaal erg is het als kinderen tegenover hun ouders komen te staan. Als het gaat om jongmeerderjarigen (kinderen van 18 tot 21 jaar), is dat helaas met enige regelmaat het geval. Dat komt doordat sommige rechters vinden dat de wet geen ruimte biedt om in de scheidingsprocedure tussen de ouders…