Volg ons op Linkedin

Linkedin

Techniek – Cases

Forward advocaten divers lr04

Referentie case – Sportvliegtuig:

Mark stond een piloot van een sportvliegtuig bij die met het toestel van de baan was geraakt. Hij was door de rechtbank veroordeeld tot schadevergoeding aan de eigenaar/verhuurder van het toestel. In hoger beroep kwam het dossier bij Mark. Met een aantal technische berekeningen kwam hij al gauw tot de conclusie dat het vonnis rammelde. Het gerechtshof benoemde op aandringen van Mark een luchtvaartdeskundige en die kwam tot dezelfde conclusie. Het vonnis ging onderuit. De piloot trof geen enkele blaam. Een goed voorbeeld van een zaak waarbij het technisch inzicht van Mark van doorslaggevend belang was voor het succes van de zaak.

Referentie case – Dakluiken:

Voor een producent van dakluiken voerde Mark een procedure tegen een concurrent over misleidende prestatieclaims met betrekking tot de thermische isolatiewaarde van dakluiken. Ook in die zaak was de (energie)technische kennis van Mark cruciaal om de zaak – met succes – helder te kunnen uitleggen aan de rechter.

Referentie case – Zonnepark:

Mark stond een bouwer van een zonnepark bij, waarvan de opdrachtgever meende dat de constructie niet voldeed aan de eisen. Door zijn technische kennis van constructies was Mark een effectieve schakel tussen zijn klant en het ingenieursbureau dat de constructie had doorgerekend. Als techneut weet Mark de juiste vragen te stellen met in het achterhoofd de juridische relevantie daarvan. Dat maakt een groot verschil ten opzichte van juristen zonder enige technische kennis.

Vragen over dit artikel? Neem contact op:

Mark van kempen Forward Advocaten

Mark

van Kempen

Advocaat

Vestiging Tilburg

Spread the word. Share this post!

Forward week47website

Per direct ontbinding arbeidsovereenkomst: werknemer weigert dragen mondkapje

24-11-2021

Per direct ontbinding arbeidsovereenkomst: werknemer weigert dragen mondkapje

Werkgever, werkzaam in de schoonmaakbranche, heeft haar medewerkers laten weten dat zij tijdens het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden altijd een mondkapje moeten dragen. De klanten van werkgever zijn luchtvaartmaatschappijen. De schoonmaakwerkzaamheden bestaan uit het reinigen van vliegtuigen. De vliegtuigmaatschappijen hanteren een strikte mondkapjesplicht op de luchthaven en aan boord van de vliegtuigen. Eén van de medewerkers…
Forward week43c website

Mijn ex wil het huis niet verkopen. Wat kan ik doen?

25-10-2021

Mijn ex wil het huis niet verkopen. Wat kan ik doen?

Het komt geregeld voor dat mensen na het verbreken van hun relatie een geschil krijgen over de verdeling van hun gezamenlijke woning. Soms wil een van de twee graag in het huis blijven wonen, maar duurt het erg lang om uit te zoeken of dit financieel ook haalbaar is. De andere partij wil dan graag duidelijkheid.
Forward advocaten divers lr14

Recreatie – Cases

29-09-2021

Recreatie – Cases

Robin Schelvis heeft recreatieondernemers in verschillende procedures bijgestaan, met mooie resultaten. 
Forward week39c web

Alimentatie voor 18 tot 21-jarigen: wat als u er niet samen uitkomt?

28-09-2021

Alimentatie voor 18 tot 21-jarigen: wat als u er niet samen uitkomt?

Scheiden is al verdrietig genoeg, helemaal erg is het als kinderen tegenover hun ouders komen te staan. Als het gaat om jongmeerderjarigen (kinderen van 18 tot 21 jaar), is dat helaas met enige regelmaat het geval. Dat komt doordat sommige rechters vinden dat de wet geen ruimte biedt om in de scheidingsprocedure tussen de ouders…