Volg ons op Linkedin

Linkedin

Maak kennis met Mark van Kempen

Forward week5 mrk

Op de vraag hoe Mark bij Forward terecht is gekomen, antwoordt hij: “Robin Schelvis en Jorrit Kilian kende ik al een tijdje. In de zomer van 2019 heb ik leuke gesprekken met hen gehad over een nieuwe stap. De klik was er direct. Forward biedt het beste van twee werelden: zelfstandig ondernemerschap in teamverband. We zijn een full servicekantoor waarin de partners nauw samenwerken voor mooie klanten.”

Mark is gespecialiseerd in aansprakelijkheids- en contractenrecht. Wat vindt hij daar nu specifiek interessant aan? “Dit vakgebied trekt me aan omdat je veel kunt betekenen voor je klant ‘aan de voorkant’ door contracten goed in te richten. Daarbij moet je steeds balanceren tussen juridische zekerheid enerzijds en commerciële belangen anderzijds,” licht hij toe. “Hoe beter jij je klant en zijn bedrijf kent, hoe beter je die balans vindt. Daarnaast vind ik aansprakelijkheidszaken het mooist om in te procederen, maar uiteraard probeer ik procedures als het even kan te voorkomen. Als werktuigbouwkundig ingenieur voel ik me goed en snel thuis in technische zaken. Daarin heb ik vaak een voorsprong op collega’s. Ik spreek de taal van techneuten en dat is een enorm voordeel.”

Klanten zeggen vaak: ‘Je hebt advocaten en je hebt Mark’ . Dat vat hij op als een compliment. “Mijn beste eigenschap is mijn vermogen om dichtbij de klant de staan. Ik ben en communiceer niet ingewikkelder dan nodig is. Goed vakmanschap en deskundigheid hebben geen opsmuk nodig.”

Wat is nou het allerleukste dat hij in zijn loopbaan heeft meegemaakt? Daar hoeft Mark niet lang over na te denken. “Vakinhoudelijk is dat één van mijn mooiste zaken, waarin mijn technische achtergrond ten volle is benut. Een piloot crashte tijdens de start met een sporttoestel. Veel schade aan het toestel en de rechtbank oordeelde dat de piloot aansprakelijk was. Ik behandelde de zaak in hoger beroep en dat leek een onmogelijke opgave, totdat ik met behulp van de technische specificaties van het toestel wat dynamische berekeningen deed. Er bleek weinig te kloppen van de aangenomen toedracht van het ongeluk. Lang verhaal kort: het gerechtshof schakelde een luchtvaartdeskundige in die mijn veronderstellingen bevestigde en uiteindelijk werd het vonnis vernietigd. Het was mooi om te zien dat de combinatie van mijn technische en juridische kennis de doorslag had gegeven.”

Met Mark heeft het Forward-collectief er weer een ervaren specialist bij. En daar zijn we maar wat blij mee! Mark, bedankt voor je inzet tot nu toe en wij hopen je nog lang bij ons te houden!

 

Vragen over dit artikel? Neem contact op:

Mark van kempen Forward Advocaten

Mark

van Kempen

Advocaat

Vestiging Tilburg

Spread the word. Share this post!