Volg ons op Linkedin

Linkedin

Ouderverstoting

Forward week6 2

Een van je grootste nachtmerries als ouder is om na je scheiding het contact met je kind te verliezen. Toch gebeurt dat nog al te vaak. Hulpverlening en het juridische systeem schieten nu nog regelmatig tekort daar waar het gaat om het herstellen van contact tussen ouder en kind. Dit tot grote frustratie van de ouders in kwestie. De politiek heeft de ernst van dit probleem ingezien en een Expertgroep Ouderverstoting in het leven geroepen.

Op 30 juni 2020 verscheen hun eerste tussenrapportage. Eind januari 2021 kwam het eindrapport ook beschikbaar, waarin aandacht is voor onder meer kennisontwikkeling, multidisciplinaire samenwerking, verbetering van diagnostiek en behandeling, feitenonderzoek en handhaving. Raadsheer Cees van Leuven, lid van het Expertteam, gaf in februari 2021 een interview aan de Volkskrant waarin hij meer vertelt over de bevindingen en de aanbevelingen van het Expertteam.

Voor Rechtspraak Familierecht bewerkte ik onlangs een uitspraak van de Rechtbank Noord-Holland, waarin deze problematiek aan de orde was. In onderstaand document vindt u verwijzingen naar rechtspraak en literatuur over het onderwerp parental alienation.

RFR 202126 Hoe om te gaan met situatie waarin moeder langdurig eenzijdig de omgangsregeling wijzig (1)

Vragen over dit artikel? Neem contact op:

Geeske van campen Forward Advocaten

Geeske

van Campen

Advocaat

Vestiging ’s-Hertogenbosch

Spread the word. Share this post!