Volg ons op Linkedin

Linkedin

Ouderverstoting

Forward week6 2

Een van je grootste nachtmerries als ouder is om na je scheiding het contact met je kind te verliezen. Toch gebeurt dat nog al te vaak. Hulpverlening en het juridische systeem schieten nu nog regelmatig tekort daar waar het gaat om het herstellen van contact tussen ouder en kind. Dit tot grote frustratie van de ouders in kwestie. De politiek heeft de ernst van dit probleem ingezien en een Expertgroep Ouderverstoting in het leven geroepen.

Op 30 juni 2020 verscheen hun eerste tussenrapportage. Eind januari 2021 kwam het eindrapport ook beschikbaar, waarin aandacht is voor onder meer kennisontwikkeling, multidisciplinaire samenwerking, verbetering van diagnostiek en behandeling, feitenonderzoek en handhaving. Raadsheer Cees van Leuven, lid van het Expertteam, gaf in februari 2021 een interview aan de Volkskrant waarin hij meer vertelt over de bevindingen en de aanbevelingen van het Expertteam.

Voor Rechtspraak Familierecht bewerkte ik onlangs een uitspraak van de Rechtbank Noord-Holland, waarin deze problematiek aan de orde was. In onderstaand document vindt u verwijzingen naar rechtspraak en literatuur over het onderwerp parental alienation.

RFR 202126 Hoe om te gaan met situatie waarin moeder langdurig eenzijdig de omgangsregeling wijzig (1)

Vragen over dit artikel? Neem contact op:

Geeske van campen Forward Advocaten

Geeske

van Campen

Advocaat

Vestiging ’s-Hertogenbosch

Spread the word. Share this post!

Forward week47website

Per direct ontbinding arbeidsovereenkomst: werknemer weigert dragen mondkapje

24-11-2021

Per direct ontbinding arbeidsovereenkomst: werknemer weigert dragen mondkapje

Werkgever, werkzaam in de schoonmaakbranche, heeft haar medewerkers laten weten dat zij tijdens het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden altijd een mondkapje moeten dragen. De klanten van werkgever zijn luchtvaartmaatschappijen. De schoonmaakwerkzaamheden bestaan uit het reinigen van vliegtuigen. De vliegtuigmaatschappijen hanteren een strikte mondkapjesplicht op de luchthaven en aan boord van de vliegtuigen. Eén van de medewerkers…
Forward week43c website

Mijn ex wil het huis niet verkopen. Wat kan ik doen?

25-10-2021

Mijn ex wil het huis niet verkopen. Wat kan ik doen?

Het komt geregeld voor dat mensen na het verbreken van hun relatie een geschil krijgen over de verdeling van hun gezamenlijke woning. Soms wil een van de twee graag in het huis blijven wonen, maar duurt het erg lang om uit te zoeken of dit financieel ook haalbaar is. De andere partij wil dan graag duidelijkheid.
Forward advocaten divers lr14

Recreatie – Cases

29-09-2021

Recreatie – Cases

Robin Schelvis heeft recreatieondernemers in verschillende procedures bijgestaan, met mooie resultaten. 
Forward week39c web

Alimentatie voor 18 tot 21-jarigen: wat als u er niet samen uitkomt?

28-09-2021

Alimentatie voor 18 tot 21-jarigen: wat als u er niet samen uitkomt?

Scheiden is al verdrietig genoeg, helemaal erg is het als kinderen tegenover hun ouders komen te staan. Als het gaat om jongmeerderjarigen (kinderen van 18 tot 21 jaar), is dat helaas met enige regelmaat het geval. Dat komt doordat sommige rechters vinden dat de wet geen ruimte biedt om in de scheidingsprocedure tussen de ouders…