Volg ons op Linkedin

Linkedin

Heeft u uw systemen op orde met betrekking tot WWTF?

Forward week17 lit

Op 19 april heeft het hoofd van het functionele parket van het openbaar ministerie bekend gemaakt dat het een strafrechtelijk onderzoek heeft ingesteld naar de (voormalige) bestuurders van de ABN AMRO bank op verdenking van overtreding van de bepalingen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT).

Deze aankondiging komt nadat de bank hiervoor een schikking had getroffen met het openbaar ministerie van 480 miljoen EURO. De bank en haar bestuurders wordt verweten dat zij onvoldoende maatregelen hebben getroffen ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme ondanks diverse externe waarschuwingen. 

ABN AMRO is een goed voorbeeld dat ook bestuurders als feitelijk leidinggevers niet aan strafrechtelijke vervolging ontkomen. Op overtreding van WWFT bepalingen staat in sommige gevallen een maximale gevangenisstraf van 2 jaar en een geldboete van de 4e categorie (€ 20.500,–).

Het is ook een voorbeeld bij uitstek om nog eens goed te onderzoeken of u uw systemen op orde heeft, voor zover u onder de reikwijdte van de WWFT valt. Onze WWFT specialist Jan van der Valk (j.vandervalk@forwardadvocaten.nl) is graag bereid om u daarover van advies te dienen. 

Spread the word. Share this post!

Forward week47website

Per direct ontbinding arbeidsovereenkomst: werknemer weigert dragen mondkapje

24-11-2021

Per direct ontbinding arbeidsovereenkomst: werknemer weigert dragen mondkapje

Werkgever, werkzaam in de schoonmaakbranche, heeft haar medewerkers laten weten dat zij tijdens het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden altijd een mondkapje moeten dragen. De klanten van werkgever zijn luchtvaartmaatschappijen. De schoonmaakwerkzaamheden bestaan uit het reinigen van vliegtuigen. De vliegtuigmaatschappijen hanteren een strikte mondkapjesplicht op de luchthaven en aan boord van de vliegtuigen. Eén van de medewerkers…
Forward week43c website

Mijn ex wil het huis niet verkopen. Wat kan ik doen?

25-10-2021

Mijn ex wil het huis niet verkopen. Wat kan ik doen?

Het komt geregeld voor dat mensen na het verbreken van hun relatie een geschil krijgen over de verdeling van hun gezamenlijke woning. Soms wil een van de twee graag in het huis blijven wonen, maar duurt het erg lang om uit te zoeken of dit financieel ook haalbaar is. De andere partij wil dan graag duidelijkheid.
Forward advocaten divers lr14

Recreatie – Cases

29-09-2021

Recreatie – Cases

Robin Schelvis heeft recreatieondernemers in verschillende procedures bijgestaan, met mooie resultaten. 
Forward week39c web

Alimentatie voor 18 tot 21-jarigen: wat als u er niet samen uitkomt?

28-09-2021

Alimentatie voor 18 tot 21-jarigen: wat als u er niet samen uitkomt?

Scheiden is al verdrietig genoeg, helemaal erg is het als kinderen tegenover hun ouders komen te staan. Als het gaat om jongmeerderjarigen (kinderen van 18 tot 21 jaar), is dat helaas met enige regelmaat het geval. Dat komt doordat sommige rechters vinden dat de wet geen ruimte biedt om in de scheidingsprocedure tussen de ouders…