Volg ons op Linkedin

Linkedin

Heeft u uw UBO al geregistreerd?

Forward week33 liti web

Vanaf 27 september 2020 zijn ondernemingen in Nederland verplicht de eigenaar van de onderneming of de persoon met feitelijke zeggenschap (de zogenaamde UBO) in te schrijven in het zogenaamde UBO register. Dit kan via de Kamer van Koophandel.

Als UBO wordt aangemerkt een persoon met meer dan 25% van de aandelen of meer dan 25% van de stemrechten of een persoon met feitelijke zeggenschap in de onderneming.

Laat u na dit tijdig te doen, dan pleegt u een strafbaar feit (economisch delict) waarvoor u strafrechtelijk kunt worden vervolgd.

De recent gewijzigde wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (WWFT) kent voor deze nieuwe verplichting een overgangstermijn tot en met 27 maart 2022. Dat wil zeggen dat u uiterlijk op 27 maart 2022 uw UBO moet hebben geregistreerd.

Spread the word. Share this post!

Forward week47website

Per direct ontbinding arbeidsovereenkomst: werknemer weigert dragen mondkapje

24-11-2021

Per direct ontbinding arbeidsovereenkomst: werknemer weigert dragen mondkapje

Werkgever, werkzaam in de schoonmaakbranche, heeft haar medewerkers laten weten dat zij tijdens het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden altijd een mondkapje moeten dragen. De klanten van werkgever zijn luchtvaartmaatschappijen. De schoonmaakwerkzaamheden bestaan uit het reinigen van vliegtuigen. De vliegtuigmaatschappijen hanteren een strikte mondkapjesplicht op de luchthaven en aan boord van de vliegtuigen. Eén van de medewerkers…
Forward week43c website

Mijn ex wil het huis niet verkopen. Wat kan ik doen?

25-10-2021

Mijn ex wil het huis niet verkopen. Wat kan ik doen?

Het komt geregeld voor dat mensen na het verbreken van hun relatie een geschil krijgen over de verdeling van hun gezamenlijke woning. Soms wil een van de twee graag in het huis blijven wonen, maar duurt het erg lang om uit te zoeken of dit financieel ook haalbaar is. De andere partij wil dan graag duidelijkheid.
Forward advocaten divers lr14

Recreatie – Cases

29-09-2021

Recreatie – Cases

Robin Schelvis heeft recreatieondernemers in verschillende procedures bijgestaan, met mooie resultaten. 
Forward week39c web

Alimentatie voor 18 tot 21-jarigen: wat als u er niet samen uitkomt?

28-09-2021

Alimentatie voor 18 tot 21-jarigen: wat als u er niet samen uitkomt?

Scheiden is al verdrietig genoeg, helemaal erg is het als kinderen tegenover hun ouders komen te staan. Als het gaat om jongmeerderjarigen (kinderen van 18 tot 21 jaar), is dat helaas met enige regelmaat het geval. Dat komt doordat sommige rechters vinden dat de wet geen ruimte biedt om in de scheidingsprocedure tussen de ouders…