Volg ons op Linkedin

Linkedin

Stijgende faillissementen in 2024: wat betekent dit voor uw bedrijf?

1200x800 0010 bdf9766

Het jaar 2024 markeert een verontrustende trend in het aantal faillissementen in Nederland. Waar kredietverzekeraar Allianz Trade eerder een stijging van 31% voor heel 2024 voorspelde, blijkt halverwege het jaar al een toename van 39% ten opzichte van vorig jaar. Nederland ligt met deze zorgwekkende stijging op koers voor een van de hoogste stijgingen van het aantal faillissementen in Europa. Deze cijfers zijn een duidelijk signaal dat ondernemers zich bewust moeten zijn van de toenemende risico’s in het huidige economische klimaat. 

Uit het rapport blijkt dat sommige sectoren bijzonder hard worden getroffen. In Nederland zien we een opmerkelijke stijging van het aantal faillissementen in de bouwsector (+ 68%), gevolgd door vastgoed/ finance (+64%) en ICT/telecom (+54%). Zelfs de horeca en foodservices blijven niet gespaard met een toename van 49%. 

De stijging van faillissementen is niet alleen een waarschuwing voor bedrijven die al met financiële moeilijkheden kampen, maar ook voor bedrijven die ogenschijnlijk stabiel zijn. Een grote onbetaalde factuur kan immers het verschil maken tussen voortbestaan en faillissement. 

Het is verstandig om tijdig juridisch advies in te winnen. Bij Forward Advocaten, onder andere gespecialiseerd in insolventierecht, staan wij klaar om u te ondersteunen bij al uw vragen die u heeft over faillissementen. Neem contact op met onze specialist op het gebied van insolventierecht mr. Jorrit Kilian (j.kilian@forwardadvocaten.nl)!

Vragen over dit artikel? Neem contact op:

Jorrit kilian Forward Advocaten

Jorrit

Kilian

Advocaat

Vestiging Tilburg

Spread the word. Share this post!